Den här är lätt vår favorit kaka. Super enkel och super god!
Blanda alla ingredienser i en skål. Häll ner i en ungsfast form (eftersom du har olja i degen behöver du inte smörja formen, vi sa ju att det var ett enkelt recept 🙂 ). In i ugnen 45 – 1 tim på låg värme (110 grader)
- 2 dl bovetemjöl
- 1 krm bikarbonat (aluminiumfri)
- 1/2 msk Ceylon kanel
- 1 krm Celtic salt
- 1 tsk vaniljpulver (inte socker)
- 1 dl olivolja
- 2 ägg
- 4 msk honung (den fasta svenska)
- 2 mosade bananer
- 1 dl fin hackade pumpakärnor (bara när vi orkar)
Vill du toppa med något så föreslår vi frukt, frusen eller färsk. Men den är lika god au naturel. När vi skall lyxa till den, blir det vispad färsk grädde på toppen!
Vi behöver väl knappast påpeka att den är glutenfri och sockerfri, när den bara innehåller massor av nyttigheter. Så nyttig faktiskt att den även kan gå under kategorin mellanmål 🙂
Vi tackar Food Pharmacy för inspiration och recept!!